Забезпечення якості фундаментальної хімічної підготовки у контексті впровадження інноваційної освіти інженера: реалії та перспективи - ПІДГОРНИЙ, А.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
У роботі розглядається формування компетентнісного розуміння природничо-наукової освіти, яка започатковує науковий світогляд, цілісну систему наукового пізнання та є базисом для розвитку та самоствердження особистості ,здатної до успішної самореалізації в динамічних умовах сучасного ринку праці. Визначено переваги та недоліки сучасної системи освіти майбутніх інженерів, запропоновано мотиваційні чинники підвищення якості навчання та визначені базові підходи до формування та розвитку затребуваного набору професійних компетенцій випускників. Аналізується актуальність впровадження навчально-наукових відео консультацій як елемента допомоги студентам у підвищенні якості їх знань в умовах дистанційно ї освіти.