Метод кейс-стаді та його застосування під час викладання ділової іноземної мови для спеціальності з міжнародного права - ВАСИЛИШИНА, Н.; СЛОБОЖЕНКО, Р. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
Хоча кейс-стаді залишаються суперечливим підходом до збору даних, вони широко визнаються в багатьох соціальних наукових дослідженнях, особливо коли необхідними є поглиблені пояснення соціальної поведінки. Тому, у даній статті розглядаються декілька аспектів кейс-стаді як методу дослідження. Метою статті є дослідження методу кейс-стаді, який може бути застосований у сучасному навчальному процесі унверситету і спрямований на формування індивідуальної готовності до ефективної крос-культурної взаємодії та професійної конкурентоспроможності на глобальному ринку праці. Зокрема, основними завданнями даного дослідження є: по-перше, виокремлення основних особливостей, переваг та недоліків методу кейс-стаді; по-друге, продемонструвати на конкретних прикладах трьох кейсів з ділової англійської мови та ознайомити з юридичним кейсом, які можуть бути корисними у формуванні професійних компетенцій сучасних студентів університету в процесі навчання. Результати поточного дослідження засвідчили, що кейс-метод має свої переваги та недоліки. Недоліками є: по-перше, тематичні дослідження, які передбачають аналіз невеликих наборів даних, що може призвести дослідника до обмеженого уявлення про тенденції у відповідних галузях; по-друге, дані є «реальними» в тому сенсі, що деякі об’єкти були обрані як джерело даних, однак дослідження включають «недостатні» дані. Перевагами є: по-перше, кейс-метод передбачає детальне цілісне дослідження; по-друге, дані можна збирати протягом певного періоду часу, і це контекстно.