Роль креативної складової в процесі формування професійної компетентності менеджерів соціокультурної діяльності - ЛОКШИН, В.С. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
До характерних рис професійної культури і компетентності фахівців у будь-якій професійній області належать: особиста ініціатива, інноваційні навички й уміння, креативне мислення, вміння ефективно спілкуватися. Досліджується роль саме креативної складової у процесі формування професійної компетентності фахівця-управлінця соціокультурної сфери. Поліфункціональність і багатоаспектність соціально-культурної діяльності визначаєють особливу потребу цієї сфери у фахівцях з інноваційною спрямованістю, тож мають враховуватись при організації освітнього процесу. У свою чергу, вищий освітній заклад, як суб’єкт педагогічної системи суспільства, може внести свій внесок в ефективну соціалізацію студентів через організацію педагогічного процесу (в рамках навчальної та позанавчальної роботи), орієнтованого на формування інноваційно спрямованої особистості, яка може бути конкурентоздатною і успішною в сучасних умовах.