Використання технологій дистанційної освіти для підвищення ефективності навчального процесу у вищій школі - МИХАЙЛОВА Н.O.; КОХАН, О.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті розглянуто питання ефективного навчання англійської мови дистанційно, розкрито сутність поняття «дистанційне навчання», досліджено організаційно-педагогічні підходи до ефективного дистанційного навчання. Обґрунтовано методи, форми та засоби дистанційного навчання та охарактеризовано переваги дистанційних технологій. Проаналізовано наукові погляди щодо особливостей сприйняття навчального матеріалу студентами. Охарактеризовано основні проблеми та труднощі, які виникають у викладачів та студентів під час навчання англійської мови дистанційно та показана роль викладача у дистанційному навчанні.