Особливості уваги у дітей 6-8 річного віку із ЗПР та типовим розвитком в умовах інклюзивного освітнього середовища - ФЕРТ , О.Г.; КОГУТ, Г.І. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
Результати сучасних досліджень свідчать що до 30% дітей віком 6-8 років мають проблеми в навчанні і не справляються з вимогами шкільної програми. Найчастіше у цих дітей присутня затримка психічного розвитку. Збільшення числа таких дітей відзначається в усьому світі, тому проблема затримки психічного розвитку стала однією з актуальних психолого-педагогічних проблем сьогодення. У даній статті розглянуто поняття затримки психічного розвитку та його причини. Описано методики для обстеження рівня обсягу, концентрації та перемикання уваги: методика Тулуз-П’єрона, коректурна проба та модифікація методу П’єрона-Рузера.. Охарактеризовано особливості уваги у дітей 6-8 років із ЗПР та типовим розвитком в умовах інклюзивного освітнього середовища.