Здобуття наукового ступеня в системі вищої освіти Німеччини: можливості та перспективи - ДУЖА-ЗАДОРОЖНА, М.П. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті досліджено особливості здобуття наукового ступеня в системі вищої освіти Німеччини, зумовлені впровадженням нових структурованих форм організації навчання в докторантурі. Детально досліджено різноманітні освітні моделі підготовки до захисту дисертаційного дослідження в німецьких університетах. Виявлено переваги та недоліки цих форм і перспективи їх розвитку