Інструменти та сервіси дистанційного навчання та їх ефективність для студентів - ВАДАСЬКА, С. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2025)
Дистанційне навчання - це тема, яка викликає інтерес багатьох авторів. В українських вищих навчальних закладах дистанційне навчання інтегрується в освітній процес як частина змішаного навчання. Але в умовах пандемії такий стиль навчання став єдиним способом навчання студентів. У статті розглянуті основні форми дистанційного навчання, які підходять для вивчення англійської мови студентами технічних спеціальностей. Представлені ресурси, які можуть бути особливо корисними і ефективними для студентів. Щоб урізноманітнити навчальний процес, рекомендується використовувати кілька ресурсів, з огляду на тип і мету завдань, рівень підготовки студентів і технічну оснащеність студентів. Головний недолік дистанційного навчання - відсутність спілкування та співпраці. Таким чином, важливо впровадити ресурси, які дозволять студентам взаємодіяти один з одним, або працювати в невеликих групах. Щоб створити максимально ефективне робоче середовище, велика увага приділяється вибору типів завдань. Тестування студентів - ще одне важливе питання, яке необхідно вирішити пд. Час дистанційного навчання.