Формування загальнонаукових та математичних компетентностей на матеріалах природничих та економічних наук за умов дистанційного або змішаного навчання - ВОЛОСЮК, М.А. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Робота присвячена проблемі формування загальнонаукових та математичних компетентностей на матеріалах природничих та економічних наук за умов дистанційного або змішаного навчання. У роботі, на основі узагальнення проаналізованих науково-педагогічних досліджень та практичного досвіду навчання математики та фізики наголошується, що професійна і прикладна спрямованість навчання є провідними принципами у підготовці кваліфікованих фахівців за умов дистанційного навчання, оскільки сприяють посиленню мотивації до навчання, підвищенню інтересу до дисципліни, активізації пізнавальної діяльності студентів. Пропонуються методи організації практичних дистанційних занять з математики, які сприятимуть формуванню у студентів загальнонаукової та математичної компетенцій.