Особливості впровадження дуальної форми здобуття освіти: перспективи та проблеми - КРАВЧЕНКО, О.Л. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглядаються особливості впровадження дуальної форми здобуття освіти в Україні, проаналізовано механізми її функціонування. Схарактеризовано переваги та недоліків дуальної освіти. Вивчено вимоги до учасників дуального процесу. Дуальна форма здобуття освіти розглядається в контексті тісної взаємодії держави, суб’єктів господарювання, навчальних закладів та здобувачів освіти. Наголошено, що реалізація дуальної форми здобуття освіти у вищій школі забезпечує взаємоузгодження педагогічних умов фахового навчання в освітньому й виробничому середовищах.