Впровадження інтерактивних методів навчання на практичних заняттях для студентів медичної академії на циклі «Радіологія» - ЧЕРЕДНІЧЕНКО, Н.О.; ДАВЛЄТОВА, Н.О.; КІХТЕНКО, І.М.; КИСЛИЦИНА, В.С.; ЛОГВІНЕНКО, В.В.; МИРОНЮК., Т.Ф.; ХВОРОСТЕНКО, Ю.М.; СУЗДАЛЄВ, П.Л.; ГРАБОВСЬКИЙ, Ю.В.; ЗАВІЗІОН, В.Ф. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2025)
У статті висвітлюються питання застосування інтерактивних технологій навчання студентів на циклі медичної радіології, які передбачають не лише використання у викладанні новітніх способів диференційної діагностики захворювань методами променевої діагностики та використання сучасних алгоритмів променевого лікування, але і створення практичних моделей для майбутнього спілкування молодого спеціаліста з пацієнтами, спираючись на засвоєний теоретичний досвід, базові принципи медичної етики та психології. Основою даного методологічного підходу є відкрита взаємодія учасників навчального процесу, що дозволяє їм отримати міцні знання для використання їх у своїй практичній діяльності, забезпечити високу мотивацію, творчий підхід; сприяє розвитку комунікабельності, формуванню активної життєвої позиції, зберігаючи індивідуальність та свободу самовираження, привчає до взаємоповаги