Кар’єрний успіх і розвиток кар’єри майбутніх українських психологів: теорії та перспективи - ДЕРКАЧ, Л.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Статтю присвячено вивченню однієї із нагальних проблем сьогодення – психології будування та розвитку успішної кар’єри та її предикторів під час навчання та формування професійної компетентності студентів-психологів. Визначено поняття «кар’єрний успіх та розвиток успішної кар’єри фахівця», надано їх визначення на прикладах досліджень закордонних та вітчизняних дослідників (1980-2020). Наведено теорії, моделі, механізми та предиктори, що зумовлюють успішне кар’єрне зростання майбутнього психолога і суттєво впливають на шляхи формування його/її індивідуальних компетенцій та навичок.