Менеджмент системи зрілого функціонування індустріальної освіти: функціональний вимір - ЗІНКЕВИЧ, В.І. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті аналізується саморозгортання явища управління у контексті життєвого циклу системи індустріальної освіти, оцінюються головні параметри структури явища на предмет їх відповідності характеристиці технократичної цивілізації; подаються шість головних принципів буття індустріальної доби: стандартизація, спеціалізація, синхронізація, концентрація, максимізація і централізація.