Парадигма української освіти в умовах війни: поради психолога - НІКОЛАЙЧУК, Г.І.; ДЕМЧУКO.O. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
У статті проаналізовано ситуацію для всіх учасників освітнього процесу. Від початку повномасштабного вторгнення росії українська освіта зазнала багатьох трансформацій. Діти навчаються в перервах між повітряними тривогами та стресують у бомбосховищах. Війна – надзвичайно складний час для усіх, а освітній процес потерпає від неї найбільше. Відновлення роботи в дистанційному режимі, де ситуація це дозволяє, стало важливим внеском у життєдіяльність людей. Важливо залучати до освітнього процесу психолога, які готові на волонтерських засадах допомагати дітям та вчителям. Спілкування з психологом індивідуально або ж групові заняття допоможуть дітям і педагогам подолати стрес, а вимушено переселеним – також адаптуватися до нового середовища та почуватися в ньому більш комфортно.