Використання інформаційно-комунікаційних технологій для контролю сформованості англомовної лексичної компетентності майбутніх бакалаврів з прикладної механіки - КОТКОВЕЦЬ, А.Л.; НІКІТІНА, Н.С. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
У статті розглянуто питання використання інформаційно-комунікаційних технологій для здійснення контролю сформованості англомовної лексичної компетентності майбутніх бакалаврів з прикладної механіки в рамках дистанційного навчання. Визначено поняття інформаційно-комунікаційних технологій та англомовної лексичної компетентності. Здійснено класифікацію, огляд та порівняльний аналіз сучасних онлайн платформ та сервісів. Зокрема описано сервіси для проведення відео конференцій, платформи для тестування, або призначення та перевірки завдань, платформи та сервіси для демонстрації презентацій та завдань, платформи, що забезпечують хмарне середовище, та ресурси для гейміфікації навчання. Також надано результати опитування студентів щодо зручності використання онлайн ресурсів для здійснення контролю сформованості англійськомовної лексичної компетентності, а також труднощів, пов’язаних з ними.