Трансформація освітнього процесу в концепцію навчання впродовж життя - ПОЛЯНСЬКА, А.С.; ЗАПУХЛЯКI.Б.; САВЧУК, С.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ)
Розглянуто нові тенденції розвитку освіти в сучасних умовах, зокрема на засадах навчання впродовж життя. Обґрунтовано актуальність дослідження питання освіти впродовж життя та окреслено компетенції, на досягнення яких воно повинно орієнтуватись. Визначено передумови, які формують переваги неперервного навчання. Досліджено середовище імплементації такого навчання. Узагальнено принципи трансформації концепції навчання впродовж життя в освітній процес. Запропоновано технології цифрового навчання, які сприяють процесу трансформації та формують переваги неперервного навчання. Визначено напрями та шляхи покращення цифрових компетенцій у сфері освіти.