Принципи організації моніторингу якості освіти у Запорізькому державному медичному університеті - ОНІЩЕНКОT.Є.; РЯБОКОНЬ , О.В.; CАВЕЛЬЄВ В.Г.В.Г.; ФУРИК, О.О.; ОНИЩЕНКО , В.Ф.; ХЕЛЕМЕНДИК , А.Б. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ)
Проблема підвищення якості освіти нерозривно пов’язана з пошуком найбільш ефективних механізмів його оцінювання. Однією з умов оцінювання якості освіти є моніторинг як процедура збору, обробки, зберігання і поширення інформації про освітню систему або окремі її елементи, яка орієнтована на інформаційне забезпечення управління і дозволяє характеризувати стан об’єкту у будь-який момент часу і може забезпечити прогноз його розвитку. Представлена у статті система контролю якості освіти дозволяє охоплювати різними видами контрольних заходів умови реалізації освітнього процесу. Системний аналіз і оцінювання усіх показників, а саме діагностична функція контролю, від яких залежать результати освіти, дозволяють розробляти корекційні заходи і визначати напрями поліпшення освітньої діяльності на всіх рівнях.