Різні підходи у навчанні англійського професійно орієнтованого писемного мовлення - АНТОНЕНКОI.I. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ)
Стаття присвячена проблемам навчання професійно орієнтованого англійського писемного мовлення майбутніх фахівців. Проаналізовано застосування різних підходів до навчання англомовного писемного мовлення. Визначено рівневий підхід одним з пріоритетних у системі навчання. Зазначається важливість використання компетентнісного підходу та необхідність створення інтегрованого простору знань, який об’єднує знання з суміжних дисциплін. Обґрунтовується доцільність використання жанрового підходу та визначається важливість жанрової компетентності у навчанні писемного мовлення. Направлена діяльність студента сприяє формуванню іншомовної комунікативної компетентності для вирішення практичних завдань. Особлива увага приділяється медіаграмотності майбутніх фахівців. Інтегрована до навчального процесу пізнавальна й мотивована діяльність студента сприяє накопиченню ним професійного досвіду, формуванню креативності для вирішення завдань.