Застосування Geogebra на уроках геометрії - ТИТАРЕНКО, Н.Є.; МУРТАЗІЄВ, Е.Г. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ)
У статті розглядається застосування електронних освітніх ресурсів як засобів комп’ютерної підтримки навчання математики для підготовки компетентних фахівців в галузі "Середня освіта. Математика". Звертається увага на необхідність якісної підготовки педагогів, спроможних використовувати інноваційні методи та засоби навчання з акцентом на розвиток дослідницьких компетенцій. Досліджується використання інтерактивного геометричного середовища GeoGebra для візуалізації математики, проведення експериментів і досліджень при вирішенні математичних завдань. Розглядаються можливості застосування GeoGebra для ознайомлення, перевірки, закріплення та повторення властивостей геометричних фігур. Наводяться приклади базових та альтернативних побудов квадрата, прямокутника, паралелограма, рівностороннього та рівнобедренного трикутників, бісектриси кута і серединного перпендикуляра відрізка, правильного шестикутника, центрів вписаного і описаного кіл на основі їх властивостей.