Принципи формування змісту навчання охорони праці майбутніх учителів технологій шляхом моделювання апаратно-програмних засобів комп’ютера - ШЕВЧЕНКО, В.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2024)
У більшості робіт моделювання розглядається як метод пізнання при вивченні більшості змістовних ліній фахових дисциплін, у тому числі: інформація та інформаційні процеси, комп’ютер, комп’ютерні телекомунікації та ін. Зокрема, питання моделювання апаратно-програмних засобів комп’ютера розглядаються; лише у аспекті інформаційного моделювання їх структури. Разом з тим сьогодні більшість освітніх установ зіштовхуються із організаційними, технічними матеріальними труднощами при організації навчання у сфері апаратного і програмного забезпечення комп’ютера на реальному устаткуванні зі встановленим на нім програмним забезпеченням (ПО), експериментування з яким може призвести до збоїв або тимчасового припинення функціонування устаткування.