Сутність і зміст професійного самоменеджменту вчителя початкових класів - ШЕСТАКОВАT.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ)
У статті на основі детального аналізу науково-термінологічного апарату теорії професійно-педагогічного самоменеджменту охарактеризовано сутність самоменеджменту учителя початкових класів, що полягає в ефективній організації його професійної діяльності і розвитку завдяки запровадженню технологій оптимального використання часу та цілеспрямованої регуляції поведінки і дій. Зміст професійного самоменеджменту учителів початкових класів представлений в його структурі єдністю провідних напрямків та основних функцій самоменеджменту. На основі порівняння термінів самовдосконалення і самоменеджмент виділено їхні спільні та відмінні ознаки.