Творчість як якісна характеристика майбутнього вчителя музики - ДОРОШ, Т.Л. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглянуто та проаналізовано проблеми підготовки майбутнього вчителя музики, де творчість виступає його основною, якісною характеристикою. Формування творчої особистості здійснюється на мистецьких факультетах закладів вищої освіти, де під час проведення індивідуальних музичних занять (зокрема, фортепіано) майбутній учитель музики налаштовується на позитивні емоції, творчо осмислює весь освітній процес, збагачує власний досвід. Автором розкриваються проблеми психологічної готовності майбутніх фахівців до публічного виступу, де особлива увага приділяється рівноправно-партнерським відносинам між викладачем і здобувачем. Доведено, що стійкий інтерес до самостійної діяльності, активних, творчих пошуків, наполегливість під час розв’язання творчих завдань є якісною характеристикою для розвитку творчої особистості.