Деякі особливості навчання іноземної мови аспірантів (ад’юнктів) у нелінгвістичній аспірантурі (ад’юнктурі) - ЗЕЛЕНСЬКА, О.П. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Володіння іноземною мовою як засобом спілкування є вимогою до підготовки здобувачів ступеня доктора філософії (аспірантів та ад’юнктів) у нелінгвістичній аспірантурі (ад’юнктурі). Визначено об’єктивні причини, що перешкоджають реалізації мети навчання іноземної мови в нелінгвістичній аспірантурі (ад’юнктурі). Розглянуті завдання навчання іноземної мови, враховуючи науково-дослідну діяльність аспірантів (ад’юнктів). Наголошується, що професійний підхід до навчання іноземної мови передбачає здатність іншомовного спілкування в професійній, діловій, науковій, культурній і побутовій сферах і ситуаціях.