Значення арт-педагогіки для самоствердження особистості - КОНОВЕЦЬ, С.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглядаються основи і сутність арт-педагогіки, визначається її значення для самоствердження особистості. Зокрема розвитку емоційно-чуттєвої сфери, поглиблення знань, інтенсифікації візуального і сенсорного досвіду та мотивації щодо творчої діяльності, формування загальної та естетичної культри особистості. Виявляються основи теорій і концепцій у сфері таких сучасних арт-напрямів, як: артпедагогіка, арт-терапія та арт-технології. Обгрунтовуються психолого-педагогічні та особистісні аспекти феномену «самоутверджденіе». Визначаються критерії (особистісномотиваційний, когнітивно-аксіологічний, діяльніснотехнологічний) і показники самоствердження особистості для об’єктивного виявлення його у людини. Презентуються можливості арт-педагогіки для самоствердження з метою подальшого творчого потенціалу особистості в різних видах діяльності.