Соціальна компетентність як важливий компонент професійної діяльності студентів - ЛІТВІН, Ю.О. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті проаналізовано сутність понять «компетентність», «компетентнісний підхід» та «соціальна компетентність», визначено структуру та зміст компетентності, основні шляхи та умови її формування. Чітко та поширено окреслено етапи формування соціальної компетентності. На основі проведеного дослідження зі студентами першокурсниками було зроблено глибокий аналіз проблеми формування соціальної компетентності, визначено її основні компоненти, проведено формувальний етап експерименту, який передбачав систему тренінгових занять та бесід. За результатами дослідження було визначено найбільш ефект вні форми роботі зі студентами щодо формування соціальної компетентності.