Формування мотивації до вивчення іноземної мови в студентів вищих навчальних закладів - МАТІЙЧУК, К.Д.; КОСТИНЮК, Я.І. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті аналізуються фактори впливу на мотивацію навчання студентів вищих навчальних закладів. Описано чинники або мотиви, які забезпечують цілеспрямованість діяльності студента. Подається характеристика моделей зовнішньої та внутрішньої мотивації та класифікація мотивів навчання. Виокремлено особливості мотивації при вивченні іноземної мови.