Особливості прояву гомонегативізму у старшокласників і студентів - РУДЕНКО, В.М.; РУДЕНКО, Н.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Опитування старшокласників і студентів показало відсутність лояльного ставлення до гомосексуалізму, прояв гомонегативізму склало біля 63% респондентів. Статистично значущі відмінності у розподілах рівнів гомонегативізму між старшокласниками і студентами не виявлено, відмінності спостерігаються між дівчатами та хлопцями. У більшості молодих людей проявляються андрогінні риси. Більшість опитаних характризується середнім і високим рівнем авторитаризму. Спостерігається прямий помірний зв’язок між рівнем авторитаризму і проявами гомонегативізму (rстарш=+0,52 і rстуд=+0,58). Подолання гомонегативізму можливе через побудову медіації між гетеросексуальною більшістю і ЛГБТспільнотою, відмови від відповідних міфів і упереджень.