Особливості залучення дітей з порушеннями розвитку в інклюзивний освітній процес - ФЕРТ, О.Г.; ЗАНЬЧАК, Я.А. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті піднімається проблема міжособистісних стосунків учнів інклюзивних класів, охарактеризовані стилі спілкування учнів молодшого шкільного віку, особливості формування дружніх стосунків з учнями з порушеннями розвитку. Наведені методи розвитку толерантного ставлення в молодших школярів та заходи спрямовані на створення сприятливого навчального середовища.