Особливості змісту навчання іноземній мові за професійним спрямуванням у медичному університет - ШЕВЧЕНКО, О.П.; АВЕТІСОВА , І.С. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглядаються особливості навчання іноземній мові за професійним спрямуванням студентів медичного університету. Розкрито зміст поняття «Іноземна мова за професійним спрямуванням». Розглянуті методи та види вправ, які рекомендовано використовувати на різних етапах оволодіння медичною термінологією. Особлива увага приділяється міжпредметним зв’язкам та принципам, яких доцільно додержуватись при відборі медичних текстів, що використовуватимуться на заняттях. Наголошено на важливості складання частотного словника відповідної спеціальності. У даному контексті описані рекомендації щодо складання частотного термінологічного словника.