The influence of cultural traditions on modern theatrical education in Ukraine on the example of Les Kurbas’s theatrical system - ГАЛАВАЦЬКА, В.Л.; ПОРЦЕВА, Л.І.; МАТВЄЄВА, К. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті зроблено спробу проаналізувати вплив культурних традицій на театральну освіту, порівняно методи навчання акторів та використання театральних принципів у виставах від початку XX до початку XXI століття задля посилення культурологічної складової сучасної театральної освіти та суспільства взагалі. Стрімко розвиваюча українська нація, стиснута в умовах політичних подій, сьогодні стає знов актуальним почути українські класичні твори – пісні, музику, танці, те що підкреслює національні надбання, національні культурні традиції та автентичність. З появою нових способів спілкування, сучасний світ безкінечно комуні кує. Сьогодні важко уявити людину без телефону або смартфону. А що це значить? В кожну секунду може бути відкрита інформація про події у світі, погляди на ці події, а значить і події на театральних сценах. Саме зараз, і саме така сучасність підіймає на поверхню всі недоліки і не доопрацювання в жанрах мистецтва. Театральна практика стає народною, і вже ніщо не може зупинити слово, яке вилітає з вуст акторів, якщо воно з’явилось в інформаційному просторі. В таких умовах надзвичайно важливо підвищувати рівень викладачів, що готують майбутніх фахівців сценічного мистецтва, удосконалення тонкощів професій, освоєння сучасних методик, розширення фізичних та психологічних практик за допомогою надбань йоги та інших ведичних технік і обмін цими знаннями, сучасність виховує «ідеального» актора, «актора - Геракла», який має абсолютний вплив на публіку.