Про історичні аспекти і сучасні технології педагогіки - САВЕЛЬЄВ, В.Г.; РЯБОКОНЬ, О.В.; ОНІЩЕНКО, Т.Є.; ФУРИК, О.О. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У педагогіці існує велика кількість різноманітних технологій від самих простих, таких як проблемне, концентроване та розвиваюче навчання, до сучасних. Кафедра інфекційних хвороб використовує при підготовці не лише лікарівінфекціоністів, але й інтернів суміжних спеціальностей, великий набір самих сучасних педагогічних технологій. Підбір технологій залежить від намічених цілей, має спрямованість, навчальну ідею, на яких базується навчання; систему дій викладача, критерії оцінки результату. До найбільш ефективних технологій в підготовці майбутніх лікарів можна віднести диференційне, ігрове навчання та метод критичного мислення. Досвід застосування цих методів при підготовці майбутніх лікарів виявив, що оптимальною педагогічною технологією для становлення сучасного спеціалісту є поєднання різних систем навчання та індивідуальний підхід до майбутнього лікаря.