Особливості прояву тривожно-депресивної симптоматики у студентів із зони бойових дій - ХАРЦІЙ, O.M. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
Предмет дослідження: Психологічні особливості прояву тривожно-депресивної симптоматики студентів із зони бойових дій. Мета дослідження: Виявлення індивідуально-психологічних особливостей прояву тривожно-депресивної симптоматики у студентів із зони бойових дій. Розробка поетапної системи психопрофілактичних, психокорекційних рекомендацій, щодо зниження та подолання прояву тривожно-депресивної симптоматики у студентів із зони бойових дій. Основні задачі дослідження: 1. Провести теоретичний аналіз прояву тривожно-депресивної симптоматики у студентів із внутрішньо-особистими конфліктами. 2. Розглянути і проаналізувати індивідуально - психологічні особливості прояву тривожно - депресивної симптоматики. 3. Виявити взаємозв’язок тривожно-депресивної симптоматики, з соціально-демографічними даними студентів із внутрішньо-особистими конфліктами. 4. На основі отриманих результатів розробити систему рекомендацій психопрофілактики, психокорекції, та подальшої соціальної реабілітації, щодо зниження та подолання тривожно-депресивної симптоматики у студентів із внутрішньо-особистими конфліктами. Практична значущість дослідження полягає у подальшій психологічній допомозі студентам із зони бойових дій. Соціально-психологічна адаптація студентів із зони бойових дій, які перенесли психотравмуючий вплив факторів бойової обстановки, являє собою надзвичайно актуальну проблему, бо пов’язані зі стресом, під час військових дій, психічні розлади є одним з головних внутрішніх бар’єрів на шляху адаптації до мирного життя.