Вплив соціальних змін на реформування в освіті та прискорення європейських інтеграційних процесів в Україні - ІВКІН , В.М.; НАЛИВАЙКО, Г.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
Стаття присвячена аналізу умов реалізації освітніх завдань закладів вищої освіти щодо підготовки конкурентоспроможних спеціалістів та їхньої успішної інтеграції у європейський простір з подальшою реалізацією їхнього трудового і творчого потенціалу на благо України. Автори аналізують керівні документи уряду щодо освітньої реформи з метою підготовки конкурентоспроможного людського капіталу для високотехнологічного та інноваційного розвитку країни, самореалізації особистості, забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави у кваліфікованих фахівцях.