Різні підходи у навчанні англійського професійно орієнтованого писемного мовлення - АНТОНЕНКО, I.I. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
Стаття присвячена проблемам навчання професійно орієнтованого англійського писемного мовлення майбутніх фахівців. Проаналізовано застосування різних підходів до навчання англомовного писемного мовлення. Визначено рівневий підхід одним з пріоритетних у системі навчання. Зазначається важливість використання компетентнісного підходу та необхідність створення інтегрованого простору знань, який об’єднує знання з суміжних дисциплін. Обґрунтовується доцільність використання жанрового підходу та визначається важливість жанрової компетентності у навчанні писемного мовлення. Направлена діяльність студента сприяє формуванню іншомовної комунікативної компетентності для вирішення практичних завдань. Особлива увага приділяється медіаграмотності майбутніх фахівців. Інтегрована до навчального процесу пізнавальна й мотивована діяльність студента сприяє накопиченню ним професійного досвіду, формуванню креативності для вирішення завдань.