Комунікативно-орієнтована методика роботи з іноземними студентами при вивченні природничо-наукових і технічних дисциплін - ВОЛОСЮК, M.A.; ПРОЦЕНКО, О.М.; ГЕРАСИМЕНКО, В.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
Розглянута комунікативно-орієнтована методика роботи з іноземними студентами закладів вищої освіти при вивченні природничо-наукових та технічних дисциплін на прикладі вивчення фізики шляхом створення динамічних графічних навчальних моделей, що відображають фізичні явища або процеси (від постановки дисциплінарних та комунікативних завдань до покрокового їх рішення). Ефективність даної методики забезпечується наданням кожному студентові можливості виконання специфічних розгорнених предметних і комунікативних дій із створюваними в процесі навчання графічними навчальними моделями, які слугують зовнішньою опорою для внутрішньої розумової діяльності студента в процесі формування або відтворення уявлень про ідеальні фізичні об’єкти, що, в результаті, призводить до успішного засвоєння фізичних понять і концепцій на нерідній для студента мові.