Впровадження дизайн-проектів засобами комп’ютерної графіки в навчальний процес вищої школи - КОВАЛЕНКО, В.К. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті розкрито можливості впровадження дизайн-проектів засобом комп’ютерної графіки в навчальний процес педагогічного університету. Задачі статті: вивчити та уточнити поняття «комп’ютерна графіка», «дизайн-проект»; проаналізувати застосування дизайн-проектів у закладах вищої освіти; показати значимість впровадження дизайн-проектів у закладах вищої освіти. Навчання засобами дизайн-проекту стрімко прискорює формування культури, розвивається просторово-часове уявлення, формується почуття поваги до народної культури та соціально-культурний світогляд. У дизайн-проектній роботі студенти залучаються до пошукової, дизайнерської діяльності. Використання дизайн-проекту робить можливим формування та розвиток пошуково-дослідницьких, комунікативних, технологічних, інформаційних компетенцій, формує креативність, стимулює інтелектуальну активність, розвиває комунікативні вміння, допомагає формувати міжпредметні зв’язки, вчить використовувати інформаційно-телекомунікаційні технології у вивченні художньої культури.