Модель формування інформатичної компетеності майбутніх фармацевтів засобами хмарних технологій - КУЧЕРЕНКО, І.І. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
Стаття присвячена науковому обґрунтуванню авторської структурно-функціональної моделі формування інформатичної компетентності майбутніх фармацевтів засобами хмарних технологій. Структурними компонентами розробленої моделі є цільовий, концептуальний, змістово-технологічний, операційно-діяльнісний та оцінно-результативний блоки. Цільовий блок містить мету навчання, що задається соціальним замовленням і реалізовується через різні педагогічні підходи. Концептуальний блок охоплює методологічні підходи та дидактичні принципи формування інформатичної компетентності майбутніх фармацевтів. Змістово-технологічний блок містить компоненти інформатичної компетентності, технології, методи навчання та педагогічні умови формування інформатичної компетентності. Операційно-діяльнісний блок включає етапи формування інформатичної компетентності, форми та засоби організації. Оцінно-результативний блок охоплює критерії формування зазначеної компетентності, відповідні показники та рівні її сформованості.