Ораторське мистецтво як інструмент навчання майбутніх фахівців у сфері медіації та вирішення конфліктів - ТУЛЯКОВА, K. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті обгрунтовано доцільність використання публічних промов під час навчання майбутніх фахівців у сфері медіації та врегулювання конфліктів. Наведено критерії відбору навчального матеріалу, а саме: автентичність, професійна інформативність, доступність викладу, тематична відповідність, ситуативність, соціокультурна цінність, авторитетність джерела. Авторка наголошує на важливості принципу автентичності і розглядає взаємозв’язок між відеоматеріалами та автентичними текстами. Зазначається, що саме текст є опорою до продукування власного висловлювання. У статті розглядаються політичні промови як продуманий та підготовлений зразок професійно орієнтованого монологу, що відображає низку граматичних, морфологічних, стилістичних та лексичних відмінностей мови. Досліджується аналіз результатів проведеного анкетування з метою покращення відбору навчального матеріалу. Дослідниця, врахувавши специфіку роботи майбутніх фахівців, запропонувала добірку тем для створення навчальних матеріалів.