Психолого-педагогічні засади навчання письма шестилітніх школярів у новій українській школі - КОТИК, T.M. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті висвітлено психофізіологічні механізми засвоєння письма дітьми шестирічного віку, що є науковими орієнтирами для удосконалення методики навчання письма шестирічних першокласників за вимогами Нової української школи. З’ясовано, що недоцільно навчати першокласників безвідривного, швидкого та каліграфічного письма та використовувати копіювальний метод навчання. Основну увагу потрібно зосередити на автоматизації навичок письма буквених елементів і конструюванні букв з них, застосовуючи мовленнєво-ігрові прийоми навчання.