Застосування методів активного навчання у процесі підготовки вчителів початкових класів у системі післядипломної освіти - МУРАЩЕНКО, О.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті представлено й теоретично обґрунтовано способи застосування методів активного навчання в процесі підготовки вчителів початкових класів у системі післядипломної освіти, визначено зміст дефініції «активні методи навчання», окреслено суттєві ознаки методів активного навчання, проаналізовано класифікації активних методів навчання сучасних науковців і педагогів. На основі проведеного аналізу автором запропоновано виділити систему специфічних принципів організації активного навчання в закладах післядипломної освіти, серед яких економія навчального часу на засвоєння змісту освіти, неперервне оновлення, моделювання, проблемність та випереджальне навчання.