Підтримка академічної доброчесності за умов онлайн навчання в дослідженнях дослідників зі Сполучених Штатів Америки - НЕСТЕРОВА, О.Ю. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглядаються особливості підходів до підтримки академічної доброчесності в умовах змішаного навчання та систем онлайн-освіти у роботах дослідників у Сполучених Штатах Америки. Аналіз наукових педагогічних та психологічних джерел дозволив виділити основні підходи до визначення поняття академічної доброчесності. Питання академічної доброчесності стало актуальним за умов переходу від традиційної освіти до онлайн-освіти. Дослідники, як правило, окреслюють роль викладачів та їх методи викладання та оцінювання для підтримки академічної доброчесності. Рефлексивний підхід вважається одним із найефективніших способів запобігання порушенням академічної доброчесності. Ідея розробки та проведення конкретних курсів залишається важливою через необхідність інформування студентів про роль академічної доброчесності в освіті та університетській політиці в цій галузі. Більшість дослідників вважають комплексний підхід до підтримки академічної доброчесності найбільш ефективним, оскільки він дозволяє охопити більшість аспектів складного поняття академічної доброчесності.