Використання навчально-ігрових технологій у формуванні природознавчої компетентності майбутніх учителів початкової школи - ВИСОЧАН, Л.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розкриваються сутнісно-змістові і методичні особливості та продуктивний досвід використання навчально-ігрових технологій у формуванні природознавчої компетентності майбутніх учителів початкової школи. Проаналізовано наукові підходи щодо трактування ігрової діяльності як різновиду педагогічних технологій. Розкрито розроблені в психологопедагогічній літературі структура, зміст, методика, інші аспекти реалізації навчально-ігрових технологій. Обґрунтовано, що використання навчально-ігрових технологій у природничо науковій підготовці майбутніх учителів початкової школи передбачає цілеспрямоване застосування комплексу методів, прийомів і засобів організації педагогічного процесу, орієнтованого на розв’язання конкретних навчальнопізнавальних завдань. Представлено продуктивний практичний досвід використання навчально-ігрових технологій в природничо-науковій підготовці майбутніх учителів (природничий квест, біодизайн та ін.) та учнів початкової школи.