Викладання академічної англійської мови для медичних цілей аспірантів - ГОЛІК, О. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Стаття присвячена огляду чинних законів та постанов, які були прийняті в Україні щодо організації післядипломної освіти, та вимогам до викладання іноземних мов аспірантам. Спираючись на власний досвід викладання академічної англійської мови для медичних цілей аспірантам Національного медичного університету (Київ, Україна), автор статті узагальнює основні практичні міркування щодо розробки та впровадження навчальної програми курсу «Академічна англійська мова для медичних цілей». Структура курсу базується на освітніх та професійних потребах аспірантів і враховує вимоги до лікаря-науковця з точки зору оволодіння ним допоміжними та функціональними компетентностями. Програма курсу «Академічна англійська мова для медичних цілей» спрямована на формування, розвиток і вдосконалення умінь та навичок аспірантів з академічного читання та письма, академічного слухання та мовлення.