Особливості підготовки студентів медичного напрямку при вивченні дисципліни «Травматологія та ортопедія» за умов дистанційного навчання - ГОЛОВАХА, М.; КОЖЕМ`ЯКА, М.; КУЗНЄЦОВ, Б. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті визначаються можливості використання певних програмних та веб-платформ при підготовці студентів-медиків з дисципліни «Травматологія та ортопедія». Визначено проблематику викладення дисципліни в умовах дистанційного навчання під час карантинних заходів, викликаних пандемією COVID-19. Подаються основні напрямки застосування програмних засобів щодо викладення матеріалу, впровадження наочності, систематизації знань та організації контролю вивченого матеріалу. Визначаються необхідні вимоги, яким повинні відповідати програмні засоби – адаптивність, доступність, актуальність та простота у використанні. Серед основних платформ пропонується використання наступних: в якості середовища організації учбового процесу - Microsoft Teams та EdX, база навчального контенту - AO Surgery Reference, VuMedi, Radiopedia, Medbullets, реалізація принципу наочності та розвитку практичних навичок - TouchSurgery. У статті приводиться дослідження якості рівня знань студентів в очний період навчання та у період дистанційного навчання з залученням вищезазначених засобів. Визначено, що якість навчання студентів залишається стабільно високою й відповідає стандартам якості навчання студентів вищих медичних навчальних закладів. Окреслені окремі перспективи подальшого розвитку дистанційного навчання відносно викладання дисципліни травматологія та ортопедія.