Застосування Power Point як один із новітніх засобів навчання на заняттях з іноземної мови професійної направленості - ШТЕЛЬМАХ, О.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У першу чергу, це пояснюється можливістю представлення навчальної інформації теоретичного плану не тільки в текстовому форматі, а й майже одночасове відпрацювання теорії на практиці під час проведення презентацій та інтерактивних ігор, що, в свою чергу, дає можливість одночасно охопити різні види мовленнєвої діяльності. Окрім того, стимуляція допитливості, азарту, які, не сумнівно, виникнуть під час проведення інтерактивних ігор та застосування Power Point на заняттях з іноземної мови сприяють підвищенню мотивації серед студентів та покращенню якості засвоєння знань. По-друге, штучне проектування ситуацій щодо застосування нового вокабуляру, граматичних структур в умовах, що максимально наближені до безпосереднього спілкування іноземною мовою з носієм цієї мови, дозволяє розкрити як творчий потенціал студента, так і удосконалити його соціокультурні, комунікативні навички. У статті доведено доцільність застосування PowerPoint як одного із новітніх засобів навчання на заняттях з іноземної мови професійної направленості, а також запропоновано варіанти інтерактивних ігор в PowerPoint, що можуть використовуватися для роботи як індивідуально з кожним студентом окремо, так і командно в академічній групі, це - Tic-Tac-Toe, the Balloon Game, Anagrammy, Finger Twister, BullsEye, A or B, Jeopardy, Target Language, Picture Reveal, Mystery Squares, Find the Lie, Concentration, Star Groups, Battleship, Quick Match, Pair Up, Photo Flash, Quiz Questions, Recall, the Football Game.