Цифрові технології у процесі змішаного навчання ортодонтії - МЕЛЬНИК, Б.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2022)
Реалії сьогодення показали, що якісна підготовка фахівців галузі охорони здоров’я є особливо вразливою за умов, в яких Україна вимушено знаходиться впродовж останніх років – спочатку пандемія COVID-19, потім широкомасштабне вторгнення рф. Одним з найкращих інструментів у протистоянні цим викликам можуть стати технології змішаного навчання у поєднанні цифровими. Галузь«Охорона здоров’я» зазнає істотних трансформацій, однією з детермінант яких є широке використання цифрових технологій у повсякденній медичній практиці. У даній роботі проаналізовано роль фантомних класів у забезпеченні комплексної підготовки фахівців стоматологічної галузі, проведено системне дослідження узагальнено результати комплексного аналізу наукової літератури та передового досвіду викладання на стоматологічному факультеті, результати соціологічних досліджень (анкетування студентів, робота у фокус-групах). Проведені дослідження стали основою для обґрунтування моделі організації змішаної технології навчання ортодонтії, орієнтованої на підготовку майбутніх стоматологів до роботи з цифровим обладнанням.