Педагогіка співробітництва як необхідна складова сучасних технологій навчання - АЛЕКСАНДРОВИЧ, Т.З.; МАЛИНКА , М.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2019)
У статті аналізуються різні підходи до вивчення педагогіки співробітництва у вітчизняній та закордонній науковій думці. Досліджується необхідність застосування педагогіки співробітництва для формування особистості сучасного успішного фахівця. Із цією метою досліджуються форми й методи, які можна практично впроваджувати в навчання під час застосування педагогіки співробітництва на заняттях. З’ясовується, як впливає на студента, учня дана технологія, до чого призводить її використання в освіті. У роботі стверджується,що застосування педагогіки співробітництва в освітньому процесі сприяє вихованню всебічно розвиненої, високо професійної, інтелектуальної особистості, яка зорієнтована на загальнолюдські цінності, креативна, здатна приймати правильні рішення у кризових ситуаціях, не боїться брати на себе відповідальність. Автори акцентують увагу на тому, що саме підготовка професіонала високого рівня і є основною вимогою, яка ставиться перед закладами вищої освіти сьогодні.