Штучний інтелект у іншомовній підготовці студентів закладів вищої освіти - ЄФІМОВА, О.М.; ЖИЦЬКА, С.А. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 1970)
У статті розглядаються основні характеристики та принципи використання штучного інтелекту в освіті та навчанні іноземним мовам студентів. Підкреслюється важливість штучного інтелекту в забезпеченні особистісно-орієнтованого підходу у навчанні іноземним мовам та його роль у підвищенні мотивації студентів до навчання, продуктивності навчального процесу та забезпечення активного та пізнавального середовища для навчання студентів. Зазначаються основні напрями його розвитку та загальні питання, пов’язані з проблемами створення штучного інтелекту.