Методика предметно-мовного інтегрованого навчання у процесі формування лінгвокультурної компетентності студентів ЗВО України та Китаю - ВЕЙХУА, ЛІ (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 1970)
Стаття присвячена аналізу педагогічного потенціалу методики предметно-мовного інтегрованого навчання у процесі формування лінгвокультурної компетентності студентів ЗВО України та Китаю. Авторка доходить висновку про те, що методика предметно-мовного інтегрованого навчання сприяє активізації процесу оволодіння лінгвокультурною компетентністю студентами ЗВО на основі активної інтеграції іноземної мови із процесом навчання професійно значущими дисциплінам. У статті доведено, що предметно-мовне інтегроване навчання при систематичному використанні сприяє підвищенню мотивації як основного механізму активізації процесу навчання іноземним мовам студентів ЗВО, оскільки їх увага мимовільно втримується на цікавому, новому й змістовному мовному матеріалі.