Використання інтерактивних форм та методів навчання майбутніх вчителів музичного мистецтва у контексті формування їх полікультурної компетентності - Лі, ЯНЬ (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 1970)
Стаття присвячена аналізу можливостей використання інтерактивних форм та методів навчання майбутніх вчителів музичного мистецтва у процесі формування їх полікультурної компетентності. Встановлено, що інтерактивні форми й методи навчання у педагогічній теорії та практиці застосовуються у двох контекстах: 1) у контексті застосування інформаційних технологій при опису способів взаємодії людини з інформаційним середовищем, при цьому «інтерактивність» розглядається як одна із провідних характеристик нових комунікаційних технологій, а «інтерактивне навчання» – як вид електронного навчання із застосуванням таких технологій; 2) у контексті безкомпьютерного навчання з акцентом на організації активної взаємодії й спілкування, що виявляють певний перетворюючий вплив на суб’єкти освітнього процесу. Авторка доходить висновку про те, що інтерактивні методи повинні зайняти своє гідне місце в полікультурній підготовці вчителя музичного мистецтва, а для цього необхідні злагоджена й цілеспрямована робота педагогічного колективу в даному напрямку й науково-обґрунтована розробка моделі використання інтерактивних форм та методів у процесі навчання студентів-музикантів.