Проведення ігор-казок у пісочниці та їх значення у житті дітей із соціально-психологічними проблемами - КУЦИН, Е.K. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 1970)
У статті показана можливість використання пісочної арт-технології в роботі з дітьми молодшого віку. Описано ресурси піску як художнього матеріалу. Казкотерапія на піску органічно вписується в ігрову діяльність дітей, не створює додаткової напруги для дитини, яка відчував стрес після пережитої травматичної, стресової ситуації. Вона відволікає дітей від значущих переживань, оживляє сферу фізичних відчуттів, заблокованих в результаті психічної травми, не розвиває втоми, так як базується на вже сформованих навичках і уміннях.